Back to cases

Een zonnige nieuwe uitstraling voor zonnepanelen

Op deze website gaan we verder dan alleen het aanbieden van zonnepanelen. Wij streven naar een positieve verandering door middel van duurzame energie en een optimale klantervaring.

Bekijk website - Bekijk website - Bekijk website -
Een nieuwe en zonnige uitstraling voor 123zonnepaneelpakket.nl van rebranding tot een compleet product.

Introductie

Het kiezen voor duurzame energie door middel van zonnepanelen is een belangrijke en ingewikkelde beslissing. Vanuit die gedachte kwam een organisatie naar ons toe met de vraag of we het proces voor de consument zo duidelijk en gemakkelijk mogelijk konden maken. We dragen hier natuurlijk graag ons steentje aan bij, dus gingen we direct aan de slag! Van rebranding tot een compleet product, hieronder lees je wat we samen met deze organisatie hebben gerealiseerd.

Industrie Groene energie
Rebranding

Een nieuwe uitstraling was ons startpunt. Na een uitgebreid concurrentieonderzoek hebben we een kleurenpalet vastgesteld en een visuele stijl ontwikkeld die specifiek is ontworpen om onze organisatie te laten uitblinken. Het opvallende beeldmerk, de levendige kleuren en professionele fotografie stralen exact uit waar we voor staan: positiviteit, passie en energie.

De nieuwe identiteit is omgegoten in een brandguide met eenvoudige richtlijnen, waardoor ze vol vertrouwen het merk kunnen gebruiken in de communicatie om het volledige effect te bereiken, zonder dagelijkse ondersteuning van een bureau.

 

Configurator

Een van de innovatieve aspecten van de vernieuwde website is de geïntegreerde en op maat gemaakte configurator. Deze configurator gaat verder dan traditionele online tools en biedt klanten een diepgaande en gepersonaliseerde ervaring. Hieronder volgt een diepere duik in de functionaliteit en voordelen van deze configurator:

Geavanceerde Dakscanning en Optimalisatie:
De configurator stelt klanten in staat om een nauwkeurige scan van hun dak te maken. Met behulp van geavanceerde technologieën en geografische gegevens berekent de tool precies hoeveel zonnepanelen op het dak passen, daarbij rekening houdend met obstakels en de optimale plaatsing voor maximale energieopbrengst.

Berekende Besparingen en ROI:
Naast het vaststellen van de juiste hoeveelheid panelen, biedt de configurator ook de mogelijkheid om de verwachte besparingen te berekenen. Door rekening te houden met de geografische locatie, de hellingshoek van het dak en de gemiddelde zonuren, kan de tool een realistische inschatting geven van de terugverdientijd en de mogelijke opbrengst voor de klant. Dit geeft potentiële klanten waardevolle informatie om weloverwogen beslissingen te nemen.

Visuele Representatie en Maatwerkopties:
De configurator biedt niet alleen numerieke gegevens, maar creëert ook een visuele representatie van de voorgestelde zonnepaneelinstallatie op het dak van de klant. Dit stelt klanten in staat om hun keuzes visueel te evalueren en eventuele aanpassingen te doen voordat ze hun definitieve beslissing nemen.

 

Een Stralende Transformatie naar Succes

Terugkijkend op dit proces, zijn we trots op het behaalde resultaat. Dankzij de rebranding zit er één duidelijke lijn in de communicatie, en de configurator maakt het gemakkelijker om weloverwogen beslissingen te nemen.

Deze case illustreert het belang van een doordachte digitale strategie en design. Het is een goed voorbeeld van hoe een rebranding en een nieuwe website kunnen leiden tot succes.

 

Drag me
This site is registered on wpml.org as a development site.