Back to cases

Van concept naar krachtige middelen voor Shell Fleet Solutions

Voor Shell Fleet Solutions hebben wij een concept bedacht waarbij er niet vanuit Shell werkt gecommuniceerd maar vanuit de partners van Shell. Hierbij hebben we verschillende creatives gemaakt.

Bekijk website - Bekijk website - Bekijk website -

Vraagstuk

Bedenk een concept hoe Shell Fleet Solutions het nieuwe programma Accelerate to Zero onder de aandacht kan brengen bij de doelgroep.

Shell Accelerate to Zero Bekijk hier de website

Aanpak

In Samenwerking met Mobile Journey hebben wij een concept met een mediaplan ontwikkeld om Accelerate to Zero onder de aandacht te brengen. Een unieke aanpak, waarbij niet Shell zelf maar haar partners met hun expertise en ervaring het verhaal vertellen. Deze zogenaamde ‘partner content campagne’ heeft als doel een authentieke, geloofwaardige boodschap over te brengen én de band met de partners van Shell te versterken. Hieronder is te lezen hoe wij voor Shell de volledige campagne hebben opgezet:

Concept:
Het initiële concept vormde de ruggengraat van ons mediaplan. Binnen dit concept hebben we grondig geanalyseerd hoe we de diverse communicatielagen het meest effectief konden inzetten, met speciale aandacht voor de Awareness, Consideration en Conversion fasen. Aangezien het Accelerate to Zero programma nieuw is, hebben we aanvankelijk de nadruk gelegd op het opbouwen van bewustzijn in de beginfase van de campagne.

Websitedesign:
We ontwerpen de Shell A2Z website opnieuw voor een betere user experience. De ervaringen en verhalen van partners en accountmanagers van Shell centraal staan.

Email template:
Voor de leads die zich hebben aangemeld om verder in contact te komen met een accountmanager van Shell hebben wij een op maat gemaakte gemaild opgezet. Die gekoppeld is aan het CRM systeem van Shell zodat deze opgevolgd kan worden. 

LinkedIn ads:
Professionals in de sector bereiken we met opvallende video’s en beelden voor het LinkedIn platform. Met deze advertenties spreken we vanuit een nieuw en uniek perspectief: Shell partners. Zo maken we persoonlijk duidelijk wat de voordelen zijn van samenwerken met Shell A2Z.

YouTube-shorts:
Met korte, pakkende TouTube video’s (in samenwerking met @Hippo creative studios), bereiken we een breder publiek en focussen we op de partnerbenadering.

Partnercontent:
We gaan dieper in op de samenwerking tussen Shell A2Z en zijn partners met uitgebreide interviews, casestudies en verhalen.

Drag me
This site is registered on wpml.org as a development site.